KORSIKA

Jachting na Korsice je třeba rozhodně spojit s výlety do vnitrozemí. Máme program na míru, kde kombinujeme dokonalý zážitek z jachtingu s treky v nespoutaných korsických horách, návštěvou místních vinic nebo putováním po golfových řšitích – málokdo totiž ví, že Korsika je s golfem velice úzce sepjata!

Cestu na Korsiku doporučujeme na deset dní už pro to, že jachting s aktivitami na pevnině je třeba spojit v pohodlné návaznosti a bez zbytečného spěchu. Ale i týdenní program si lze užít a vrátit se domů s nezapomenutelnými zážitky.

Místní moře dokáže prověřit nejednoho zkušeného jachtaře – vítr se zde často mění, vlny vzdouvají a celá oblast má pravý námořnický ráz.  Ale není třeba se ničeho obávat. V portfoliu máme jen kvalitní bezpečné lodě a špičkové kapitány, průvodce, instruktory a horolezce v jedné osobě.

Vydejte se s námi na aktivní dovolenou, na plavbu do kouzelného Bonifaccia a přilehlých jižních ostrvů, kde se zastavil čas! proplujte západní pobřeží Korsiky a objevte kouzlo vnitrozemí! Ochutnejte kvalitní francouzská vína, vynikající kuchyni, poznejte nespoutanou korsickou přírodu!

KUDY POPLUJEME

My Maps – Google

KORSIKA

Moře, hory, víno a golf

Nejčastějším cílem turistů je východní pobřeží, převážně pak okolí města Porto-Vecchio. Častým cílem jsou však i kaskády (Cascades du Polischellu), nacházející se v korsických horách. My však známe mnoho dalších míst, kam Vás rádi zavedeme spolu s naším kapitánem -průvodcem.

Golf na Korsice patří k nejvyhledávanějším sportům a to naprosto po právu. SKvělá hřiště, úchvatné panorama, příjemné podnebí, skvělý servis. To vše dělá z Korsiky právem golfovou destinací. Vyzkoušejte s námi spojit jachting s golfem!

Korsika disponuje namalém prostoru snad vším, co aktivní člověk od dovolené očekává. Krásnými plážemi, vysokými pohořími, nedotčenou přírodou, divokými vodopády i klidnými tůnkami. Ale zejména také mnoha vinicemi, malebnými městečky a historickými přístavy.

Pokud se  ve vás probudí dobyvatelské skolny, lze vystoupit na vrcholy Monte Cinto a Monte d´Oro, poté se schladit v horských kaskádách. Zkuste aktivní dovolenou pestře v kombinaci moře a pevnina a nenechte si ujít tento jedinečný ostrov Středozemního moře. Vydejte se s námi poznat tento ostrov a zároveň si užít skvělý jachting na plachetnici či katamaránu!

PRAKTICKÉ INFORMACE

Život na lodi

Dovolenou na plachetnici lze s trochou nadsázky přirovnat k cestování obytným automobilem. Moderní lodě nabízejí v rámci možností překvapivě hodně prostoru a relativní komfort. Lodě jsou vybaveny většinou dvoulůžkovými kajutami, WC a sprchou, prostorným „salonem“ pro společné posezení, kuchyňským koutem s ledničkou a plynovým vařičem. Každá loď má navigační a bezpečnostní vybavení, včetně nafukovacího člunu a GPS navigace. Lodě se půjčují v týdenních turnusech (sobota-sobota), nalodění je v sobotu večer, zpět v maríně je třeba být následující pátek večer.

Sezóna a počasí

Vzhledem k povrchu ostrova je počasí značně proměnlivé. Zatímco na pobřeží se budete koupat při teplotách do 30 °C, v horách vás klidně může zastihnout sněhová přeháňka nebo prudký déšť. Průměrná roční teplota na pobřeží se pohybuje kolem 16 °C. Nejvyšší průměrná měsíční teplota je zde v červenci a v srpnu (denní maxima v Bastii jsou kolem 29 °C). Nejvyšší teplota zde byla naměřena 23.7.2009 v městečku Sartene, kde bylo 43,4 °C. Tyto měsíce jsou i nejméně deštivé (téměř zde neprší). Nejnižší je průměrná teplota naopak v lednu (v Bastii jsou denní maxima kolem 13 °C). Nejdeštivějším měsícem je říjen a listopad, kdy se ve Středozemním moři často tvoří tlakové níže.

DOPORUČUJEME

KAPITÁNSKÝ PRŮKAZ

Pomůžeme vám získat kapitánský průkaz. Prověřte své dovednosti na kurzech v Chorvatsku, v Bretani nebo na Baltu.

Máme profesionální a prověřené instruktory námořního jachtingu.

Vyplujte s námi a naučte se opravdovému umění jachtingu!

VÍCE...

SEYCHELY

Odleťte s námi do ráje Indického oceánu a vyplujte na katamaránech objevit různorodost tohoto kouzelného sousotroví, jehož legenda sahá až do Starého zákona!

Vyrážíme několikrát ročně a plujeme na elegantním katamaránu.

V případě zájmu nabídneme individuální termín

VÍCE...

SAIL&CLIMB

Jste milovníci horolezeckých aktivit nebo Vás tento sport jen zajímá, ale z nejrůznějších důvodů jse ho neměli možnost vyzkoušet? Rozhodně čtěte dál!

Právě Vám je tato zážitková plavba určena!

A to na jednom z nejhezčích a nejzajímavějších ostrovů Středozemního moře, na Sardinii.

VÍCE...

VYBRANÉ SLUŽBY

Moře

Plavbu je možné pojmout jako zajímavý zážitek, ale pokud si budete přát, jsme do role kapitána schopni obsadit zkušeného lektora a plavbu pojmout jako skutečné školení leadershipu.

Firemní regaty na klíč

Zkuste firemní regatu! Nic nestmelí lépe Váš kolektiv.

Poznání a objevitelství pro cestovatele

Jsou místa, kam se běžný suchozemec nikdy nedostane. A když už ano, stejně nezažije to, co může z pohledu z paluby.

Incentiva

Plavbu je možné pojmout jako zajímavý zážitek, ale pokud si budete přát, jsme do role kapitána schopni obsadit zkušeného lektora a plavbu pojmout jako skutečné školení leadershipu.

Přihlášení k odběru novinek.
Vaše e-mailová adresa:


VIP Holiday s.r.o.


Náš partner pro chartery:
Yachtnet
VIP Holiday s.r.o.
IČ: 08909792
DIČ: CZ08909792
V Ouzkém 195 | 252 41 Dolní Břežany | Česká republika
E-MAIL: info@vipsailing.cz
TEL: +420 222 363 063
MOBIL: +420 776 007 883


Polarni cesty VIP holiday

VIP Holiday s.r.o. © 2020
Obchodní podmínky naleznete zde.
Informace o zpracování osobních údajů v souladu s GDPR naleznete zde.
      *) Odesláním potvrzuji souhlas se zasíláním materiálů od společnosti VIP Holiday s.r.o. na uvedenou adresu.